הודעות קודמות |
ירושלמי |
נכתב - 07/06/2014 : 21:11:35 שלום חברים. היום קיבלתי מרופא המשפחה את הבשורה שיש לי דום נשימה בשינה בדרגה קשה. להלן פירוט קצר מהתוצאות - התעוררויות בצפיפות של 33 לשעה, חלקן קשורות להפסקת נשימה. מבנה שינה: שינה שטחית עם מיעוט SWS רוויון חמצן בסיסי 94 %, החולה בילה 16% מהלילה מתחת לריווי חמצן 90% נחירה, נשימה פרודקסלית, ריבוי הפסקות נשימה בצפיפות של 44 לשעה, מלוות התעורריות וירידה בסיטורציה עד 76% מתוכן נצפו 39 אפיניאות חסימתיות ו5 היפופניאות. סכום: דום נשימה חסימתי לילי בדרגה קשה.
מישהו יכול להסביר לי יותר בפירוט מאשר המסקנה?
התור שלי לרופא השינה בשבוע הבא. בינתיים אני מבולבל, ומרגיש 'סוג של נכה' שיצטרך סיפאפ וכל זה, וזה ממש לא נשמע חלומי...
מצפה לתגובות. |
20 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
jzomer |
Posted - 08/03/2014 : 09:53:02 אני לא מתלהב מנחירונים מסכה טובה ומתאימה עושה את העבודה ולא נוגעת באזורים רגישים כמו פנים האף |
avis |
Posted - 07/29/2014 : 08:57:07 לנחירונים, יש מסכות שאפשר להחליף רק את החלק שבא במגע עם האף, אם שמתם לב, בזמן האחרון הוספתי בחתימה את פרטי ה-CPAP שלי, סוג המכשיר והמסכה וכד' - ממליץ לכולם לעשות זואת - זה עוזר למגיב לבצע "הבחנה" ולא לנחש. זה מאוד מקובל בפורומים זרים. מוסיפים את זה על ידי עדכון הפרופיל. |
ירושלמי |
Posted - 07/28/2014 : 22:36:49 המידות מתייחסות למסיכה, או לנחירונים עצמם? |
n/a |
Posted - 07/28/2014 : 22:35:13 בוודאי, נסה גודל קטן יותר . יש S, M, L |
ירושלמי |
Posted - 07/28/2014 : 22:12:39 אולי הנחירונים גדולים מדי? יש כמה גדלים? |
ירושלמי |
Posted - 07/28/2014 : 22:09:52 אין כמוכם, על התגובות המהירות.
הכאב בתחתית האף, היכן שנכנסים הניחורנים. לא באף עצמו היכן שזורם האויר.
|
avis |
Posted - 07/28/2014 : 22:03:33 לא הסברת אם זה פנים האף או החלק החיצוני. אם זה בחלק החיצוני, נסה לשחרר את הרצועות מעט, יתכן שאתה מהדק יותר מידי. אם זה החלק הפנימי של האף, יתכן שהמכשיר לא מכוון. לחץ לא מותאם, כדאי שתוריד תוצאות מהמכשיר ובקש עזרה בכוון, |
יצחק |
Posted - 07/28/2014 : 21:58:56 שלום ירושלמי
אין שמח ממני לשמוע כי מצאת תועלת בפורום שלנו.
לעניין הכאבים באף זו תופעה ידועה ומוכרת במסיכת נחירונים.
במסיכה זו האוויר מוזרם ישירות לנחיריים ולפעמים גורם לגירוי וכאבים.
לפעמים זה עובר בהמשך עם ההסתגלות. בנוסף כדאי לנסות עם שימוש במעשיר לחות שמקל על התופעה.
אם זה לא עובר ייתכן שכדאי לנסות מסיכה אפית שהיא פחות אסטתית אבל גם פחות גורמת לגירוי בנחיריים |
ירושלמי |
Posted - 07/28/2014 : 21:44:52 ושוב שלום!
ראשית תודה לכולכם, כמעט קניתי את המכשיר והמסיכה הראשונים שדחפו לי, ממש כמעט הכריחו אותי. רק בזכות הפורום הנהדר הזה, ידעתי להתעקש. והיה על מה.
בזכותך מנחם, נפגשתי עם גריסאלה. אני לא מצליח להבין, למה המעבדה לא סיפרה לי כלל על אפשרות כזו.
השירות שלה היה נהדר, והיא הציעה לי את כל סוגי המסיכות והמכשירים, ובסבלנות, וללא לחץ של זמן. ולהיפך, שלא אקנה עד שאהיה מרוצה.
כרגע אני עם S9, ומסיכת נחירונים רכה מאוד, וממש תענוג לישון ככה. כמעט לא נראה ולא מורגש.
רק שאלה אחת יש לי, אני קם בבוקר עם כאבים באף. למישהו יש מושג אם זה תופעה חולפת, או שיש כאן בעיה? |
txeng |
Posted - 07/16/2014 : 20:19:55 שלום ירושלמי,
כאשר קראתי את ההצעות של אבי הגעתי למסקנה שטוב מזה כנראה אי אםשר לקבל. אני במצבך הייתי עושה צעד אחר צעד את מה שהוא הציע.
ההשתפות של קופ"ח חשובה, אך לדעתי איננה הגורם המכריע. כפי הנראה אתה חייב לטפל באםניאה כי יש לה השלכות בריאותיות כבדות, אם לא היום אז בודאי תוך שנה או יותר. לכן מציע להתרכז בהתאמת מסכה ואח"כ מכשיר [רצוי אוטומטי], רק בשלב הבא לטפל בקופת חולים - או במקביל אם זה מסתדר לך. הדגש צריך להיות קודם בריאות אח"כ כסף.
בנושא סד לשיניים. מכל החומר שקראתי [זה לא מעט] סד נראה כפתרון לא לטווח ארוך. סביר שביום מהימים תזדקק למכשיר נשימה - לדעתי כדאי להתחיל מההתחלה עם פיתרון שישרת אותך עד 120.
בהצלחה, דוד מ |
Menachem |
Posted - 07/16/2014 : 17:21:20 שלום ירושלמי, מאוד מבין אותך... כל העסק די מבלבל והראש מסתובב מרוב מידע ונתונים שצריך לעשות ביניהם סדר  כירושלמי בעצמי, וכמי שעבר את התהליך ממש לפני כמה שבועות, אני יכול לעזור לך בעצה בשלב הבדיקה לפני קבלת ההחלטה. גם אני קיבלתי מכשיר כלשהו מסוכנת שנמצאת שם בימי א', זה משהו מקרי לגמרי וזה לא אומר שצריך לקחת את המכשיר או את המסיכמה שהם מציעים. עצתי הראשונה לך היא לקבוע פגישה ליום ה' עם הנציגה של חברת קלנטיקה שמשווקת את מוצרי חברת RESMED, אחת משתי החברות הרציניות שעליהן המליצו לך כאן, היא נמצאת שם בימי חמישי. שמה גרסיאלה, הטלפון שלה 0523882058. קיבלתי ממנה שרות טוב מאוד, היא גם תוכל להסביר ולענות לך לשאלות. בינתיים ביום א' תבקש שיבדקו ויגידו לך מה הלחץ המקסימלי שקבע המכשיר האוטומטי לפי הבדיקה בשבוע האחרון, לפי זה תדע אם בכלל יש סיכוי לפתרון הבעיה באמצעות הסד. תבקש להמשיך ולבדוק את המכשיר ואולי עם מסיכה אחרת לשבוע נוסף. בינתיים תיפגש עם גרסיאלה ותבדוק מכשיר ומסיכה שלהם. יהיה לך בינתיים גם זמן לבדוק את גובה השתתפות קופת החולים שלך בעלות המכשיר+המסיכה. אני בקופ"ח מאוחדת. אם תרצה גם לדבר, אתה מוזמן לשלוח מייל או להתקשר 0544341520.
בהצלחה! |
avis |
Posted - 07/16/2014 : 08:42:10 לבקש הארכה כיון שאתה מתלבט, לבקש לבדוק מסכה שונה נוספת, (המטרה למשוך זמן) לעמוד על כך שיידעו אותך מה הלחצים המתאימים לך, לאחר תקופת הניסיון הראשונה, לקבל הצעת מחיר עבור המכשיר שמציעים לך, מה זה כולל, תקופת האחריות, מפרט מלא. ודא שיציעו לך אוטומטי. מומלץ לעמוד על כך שתקבל תוכנה להורדת תוצאות יחד עם המכשיר. בינתיים אתה אמור לבדוק את זכויותיך בקופה וליצור קשר עם אחד הסוכנים שמומלצים ע"י חברים, לקבוע איתו לקבל מכשיר + מסכה לניסיון, לאחר מכן לבקש ממנו הארכה ומסכה מסוג אחר לניסיון, להתקשר לסוכן נוסף ולבצע את אתו תהליך. עד שתחליט מה טוב לך. מומלץ לבצע רישום כל בוקר על איכות השינה, מה קרה, מה עשיתה וכל נקודה שתעזור לך להשוות ולהחליט. פרסם את כל הנתונים וקבל המלצות מהחברים, אבל שההחלטה הסופית תהיה שלך. עם כל סוכן תתעקש לקבל את הזמן הנדרש לך להחליט, יש להניח שאם הוא רוצה למכור הוא יעתר לך, זה גם יתן לך אינדקציה על סוג השרות שאתה עומד לקבל. כמוכן, בדוק עם יד שרה ליד ביתך, אם אפשר לקבל מכשיר בהשאלה, בינתיים עד שתרכוש ותקבל את המכשיר, (זה בעיקר טוב אם אתה מזמין מכשיר מחו"ל, זה אמור להיות הרבה יותר זול) אל תפחד מאחריות, אם רכשת מכשיר מחברה טובה הוא אמור להחזיק 5 שנים ולאחר מכן ממילא תוכל לנצל את זכויותיך למכשיר חדש. תקרא מה שאר החברים ייעצו לך לעשות,
|
ירושלמי |
Posted - 07/16/2014 : 01:59:27 quote: Originally posted by ירושלמי
איזה כיף להיות בכזה חברה תומכת ומסייעת.
השאלה שלי כעת על הצד הראשון. כרגע אני עם מסיכה מטעם הקופה להשאלה עד יום ראשון. אני בא אז, ומה אני אומר להם? מה אני עושה?
סליחה על הנדנוד, אבל הכל כ"כ חדש לי.
|
ירושלמי |
Posted - 07/16/2014 : 00:39:12 איזה כיף להיות בכזה חברה תומכת ומסייעת.
השאלה שלי כעת על הצד הראשון. כרגע אני עם מסיכה מטעם הקופה להשאלה עד יום ראשון. אני בא אז, ומה אני אומר להם? מה אני עושה?
סליחה על הנדנוד, אבל הכל כ"כ חדש לי.
|
avis |
Posted - 07/15/2014 : 14:25:16 ירושלמי,
אנסה להסביר את נושא הלחץ והסד. ע"פ הלחץ המכסימלי שנדרש לך ב-CPAP תוכל לדעת אם יש סיכוי שהסד יעזור לך. אם הלחץ הוא עד 6 יש סיכוי טוב, אם מעבר לזה אין טעם לזרוק את הכסף. ואם אתה מחליט לזרוק כסף אז תזרוק אותו לכוון אנשים נזקקים ולא למתקיני הסד. הסד מותקן על מערכת השיניים העליונות והתחתונות כאשר המטרה לקדם ולהוציא החוצה את הלסת התחתונה מעבר ללסת העליונה. פעולה זו גורמת לבסיס הלשון להתקדם מספר מילימטרים שמאפשרים מעבר אויר בתנאי שהחסימה העיקרית היא מבסיס הלשון. חסימה שהסד פותר היא חסימה קלה ומאופיינת בלחץ עד 6 של CPAP. לרוב החסימה היא או/גם במקום אחר בדרך ונדרש לחץ גבוה יותר מ-6 בכדי להתגבר על זה. כידוע איני רופא, אני בסך הכל מעביר מהניסיון של 20 שנה שימוש ב-CPAP. ניסיתי כל אביזר שמוצע בשוק וידוע לי, ורק ה-CPAP הוא הפתרון שלי. עוד עצה חינם, אל תחסוך במכשיר אוטומטי טוב, עם מעשיר שבא עם צינור חימום, ההפרש בכסף בעיני זניח ביחס לנוחות השינה. טוב, עכשיו אני הולך לישון את שנת הצהריים שלי, כמובן עם CPAP.
 |
txeng |
Posted - 07/15/2014 : 11:04:22 שלום, ההתלבטות בבחירת מכשיר סיפאפ בהחלט מובנת; זה מסובך כמעט כמו לבחור טלביזיה חדשה. הרבה "תכונות" מבדילות בין המכשירים והקונה בדרך כלל איננו מבין את ההבדלים - אבל עליו להחליט.
במסר הקודם שלי ציינתי מספר נקודות חשובות ואוסיף עוד אחת - מכשיר אוטומטי. הוא מופיע במספר שמות כמו APAP, AutoPAP AutoCPAP וכדומה.
מכשיר כזה מתאים את הלחץ לדרישות הנשימה שלך, תוך כדי שימוש. מניסיון של שנים רבות מצאתי שהאוטומט מתגבר על שינויים באופן הנשימה שעלולים להיות זמניים [הצטננות למשל] או לטווח ארוך [עליה במשקל, חלילה].
מכשיר כזה עונה היטב לשאלתך בדבר קביעת הלחץ הנחוץ לך.
הצד השני של המטבע הוא המחיר. אינני יודע מהי תוספת המחיר לרכישה בארץ, אך מבדיקת מחירים בארה"ב יש תוספת של 70 - 150 דולר. כאן כמובן נכנס השיקול שלך. אני, למשל, משווה זאת לתוספת התשלום עבור חשבון חשמל בין אביב וקיץ, ואותי זה מרגיע.
בהצלחה בהחלטה, דוד מ |
ירושלמי |
Posted - 07/14/2014 : 20:50:30 תודה לכולם על ההכוונה, אני מנסה ללמוד. עברתי על רבים מהדיונים בפורום והחכמתי, אם כי גם התבלבלתי מעומס המידע
מהתגובה של אבי הבנתי שיש קשר בין דרגת הלחץ לחומרת הבעיה. מישהו יכול לפרט יותר ולהסביר לי? כמו כן מתי ואיך אוכל לדעת מהו הלחץ הנצרך לי?
שוב תודה לכולכם. |
txeng |
Posted - 07/14/2014 : 11:40:09 שלום ירושלמי,
להלן מספר תובנות מהניסיון שלי, 15+ שנים.
* המסכה היא הקשר בינך, כלומר הפנים שלך, והמכשיר. לא אחת הוזכר כאן - יש לה חשיבות רבה מאד וכדאי להתחיל ממנה ורק אח"כ להתמקד בבחירת מכשיר. אישית, אני מצאתי, אחרי מספר נסיונות, שמסכה אפית הבנויה מחומר מסוג ג'ל [GEL} יושבת היטב על הפנים ונוחה מאד [באופן יחסי לאחרות] כי הג'ל מתאים עצמו לצורה הייחודית של הפנים שלך. אני משתמש במסכה אפית מסוג Respironics, Profile Lite Nasal Mask מסכה זו קיימת בכמה גדלים כדי להשיג התאמה טובה. המסיכה מגיעה עם הוראות פשוטות כיצד להתאים אותה ספציפית לפנים שלך, וזאת במידת הצורך; אני מעולם לא נזקקתי להתאמה כזו.
* מכשיר. אני מצטרף בכל לב להמלצה של יצחק לראות עוד מכשירים. יצחק ציין את היבואנים/נציגים של שתי החברות אשר נחשבות למובילות בתחום: רספירוניקס ורזמד - בדוק אותם. אינני יודע מה הפרש המחירים בין מכשיר של החברות המובילות ומכשיר של חברה כמו זו שהוצעה לך. לפי השקפת העולם שלי כדאי לשלם אפילו מאות שקלים יותר עבור מכשיר של אחת החברות המובילות, במיוחד כאשר אתה מתחשב בכך שבמכשיר זה תשתמש כל ערב כנראה לתקופה של 5 שנים, כלומר 1800 לילות. אני מוכן לשלם 0.5 שקל לכל לילה עבור המכשיר של החברה הטובה ביותר.
* אביזר מוסיף לחות. אם תקרא בפורום תמצא שמספר אנשים קנו מכשיר עם האבזר שמוסיף לחות. חשוב להדגיש: תוספת זו איננה חובה. האקלים בארץ בדרך כלל איננו מחייב תוספת לחות לאויר שאנו נושמים, אך כאן נכנס הגורם האישי. כל אחד מאיתנו שונה מחברו ולכן מה שנוח לאהרון איננו מתאים למשה וההפך. חשוב לזכור שלמכשיר לחות יש מספר חסרונות מובנים ולכן תמיד קיימים; לפיכך כדאי לשקול היטב אם צריך אותו. השאלה של משתמש חדש תהיה איך להתחיל לבדוק? הצעתי: התחל ללא מכשיר לחות; אם זה מסתדר ואתה ישן היטב - המשך כך.
הערה אחרונה. צריך סבלנות! לרוב נדרש זמן הסתגלות של ימים עד שבועות אך בסוף הדרך מחכה תגמול גדול. אצלי למשל זה הביא לשיפור מאד משמעותי באיכות החיים, שלא לדבר על סילוק סיכונים בריאותיים עליהם תוכל לקרוא במקום אחר באתר.
בהצלחה! וגם סבלנות!
דוד מ |
avis |
Posted - 07/14/2014 : 11:29:45 ירושלמי, בנוסף לדברי יצחק, לפני שחושבים על סד, חובה קודם לדעת אילו לחצים אתה זקוק ב-CPAP, אם הלחץ הנדרש מעל 6 - אני לא ממליץ לזרוק כסף על סד. גם אותי הטעו שסד יכול לעזור שילמתי קרוב ל-6,000 שח ולמרות זואת הוא עומד אצלי ללא שימוש וללא תועלת. מה גם שסד לא נוח כמו מכשיר CPAP. זו דעתי. שים לב, אנחנו יכולים לתת לך את האינפורמציה שיש לנו מניסיונינו, לבסוף אתה הוא שצריך להחליט מה מתאים לך ונוח לך, כפי שכולם יגידו לך, זה מאוד אינדיבידואלי. אם תחליט ללכת על מסכת נחיריים, לדעתי אתה חייב מעשיר לחות, המעשיר מומלץ במיוחד למשתמשי נחיריים. עוד דבר, בשום אופן אל תרכוש את המכשיר הראשון שיציעו לך, וטוב שתקרא את הפוסטים בנדון ולהמשיך להתיעץ אתנו. אגב,ממליץ לך לקבל הכוונה מירושלמי בשם עמרם, (בפורום נקרא azrco) אתר פוסט שלו, לחץ על השם שלו ותוכל לכתוב לו מייל ולבקש טלפון שלו. אין לי ספק שישמח לכוון אותך. עמרם עשה "דוקטורט" בנושא. |
יצחק |
Posted - 07/14/2014 : 09:03:48 1.. ממש לא נהניתי מהרופא, בקושי הצלחתי להוציא ממנו מילה. מה שכן, הוא אמר לי שיש סיכוי שסד יפתור את הבעיה גם כאשר היא בדרגה קשה, ואפילו שבספרות לא כתוב כך, יש לו נסיון די חיובי. להערכתו 60%. רק שיש כאן סיכון על 5000 שקל. אכן, יש סיכוי כזה? עד היום הבנתי שרק בדרגות הקלות יותר זה עוזר.
אם אתה לא מרוצה מהרופא לך לעוד רופא לחוות דעת שנייה והתייעצות סד דנטלי אמור לסייע בבעייה ברמה בינונית-קלה, המחיר יקר ולא מכוסה על ידי הקופות. עם זאת יש היום סדים זולים יותר פנה לרופא מתמחה בתחום כגון ד"ר ירון חביב במקרה שלך נראה לי שעדיף לך להמשיך עם ה- CPAP
2. בשלב שני קיבלתי להשאלה סיפאפ (דגם I SLEEP?)עם מסיכה אפית, היא אמרה שהיא אוטומטית ומכוונת בינתים ללחץ נמוך. אם אני מרוצה שבוע הבא כשאני מחזיר, היא רוצה למכור לי אחת כזו. השאלה שלי, הבנתי כאן שיש המון דגמים, איך אדע אם אכן זה הדגם של המכשיר האופטימלי עבורי, והאם יש אפשרות לקבל בהשאלה דגמים אחרים, במקומות נוספים, לשם התנסות?
ממליץ לך לפנות ישירות לספקים נוספים להתרשמות ממכשירים נוספים כמו קלנטיקה או מדטכניקה (פרטים של הספקים מופיעים בראש הפורום שלנו). כמו כן חשוב שתתנסה בכמה מסיכות שונות
3. היא אמרה שבכל מקרה קניייה דרכם, דרך הקופה, זולה יותר מאשר קנייה בחוץ וקבלת החזר, בדומה לקנייה בבית מרקחת של הקופה. אכן?
בכל קופה יש הסדר אחר. לא חושב שזה אמור להיות כך.
4. לגבי המסיכה, שאלתי על מסיכת נחיריים. והיא השיבה שאם אסתדר השבוע עם המכשיר, היא מוכנה למכור לי בשבוע הבא מסכה כזו, ואם לא אהיה מרוצה אחזיר אותה תוך שבוע. מומלץ?
מומלץ לנסות קודם ורק אז לקנות
[/quote] |
|
|