סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מכשיר ביפאפ סוג S-T

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
txeng נכתב - 06/29/2014 : 12:47:59
שלום לכולם,

"מי יודע משהו על מכשיר ביפאפ מסוג S-T, פרט לזה שהוא יקר יותר ממכשיר "רגיל" ? [הוצע לי ע"י רופא ריאות]."

מסתבר שניסוח השאלה היה מאד לא מוצלח. הנה הסבר: מכשירים מסוג S-T קיימים אצל רספירוניקס, רזמד וכנראה יצרנים אחרים. משמעות האותיות: S = ספנטני, T = TIMED.

הבנתי שהמכשיר מנשים את המשתמש במקרה שהמשתמש מפסיק לנשום; עניין זה לא ברור לי וממקום זה באה השאלה.

מקווה שכעת ימצא מישהו שהתנסה במכשיר S-T.
דמ
8   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
jzomer Posted - 07/23/2014 : 09:19:53
כל ביפפ הוא בדרגה הנמוכה -S
ST הוא גם מגיב להפסקות ממושכות
אין מכשיר שהוא רק T
מכשיר ביפפ הוא לא התשובה האוטומטית לקשיי הסתגלות לסיפפ
דווקא שינויי הלחץ עלולים להפריע לשינה ובעיקר להרדמות
לפעמים דווקא לחץ קבוע הוא הנסבל ביותר כאשר מסתגלים אליו ושוכחים שהוא קיים
txeng Posted - 07/13/2014 : 20:24:06
שלום,
אצלי המצב הפוך; הסיפאפ האוטומטי לא היה מספיק טוב. אני סובל מחוסר נשימה חסימתי בשינה OSA כמו מרבית אנשי הפורום, אך כידוע לכל אחד מאיתנו גוף אחר; עבורי הביפאפ עושה את העבודה היטב.
דוד מ
ירון Posted - 07/13/2014 : 14:46:00
ישנתי כמה לילות עם ביפאפ לנסיון, היה לי פחות נוח מאשר סיפאפ רגיל דווקא בגלל שינויי הלחץ בין שאיפה לנשיפה שיצרו הרגשת נשימה שונה מהרגיל.
אגב, כל הסיפאפ שמפחיתים 1-3 ס"מ מים בנשיפה הם "ביפאפ לייט" כאשר ביפאפ אמיתי יכול להגיע גם להפרשים גדולים יותר.
txeng Posted - 07/11/2014 : 19:54:20
תודה ירון,

ההסבר שלך מתיישב עם הסבר שקראתי במאמר מקיף על סוגים של מכשירי נשימה. מבחינתי ניתנה תשובה מספקת לשאלה אותה הצגתי בפתיחת השירשור.

דוד מ
ירון Posted - 07/10/2014 : 14:54:46
BIPAP זה שם מוצר של רספירוניקס, רסמד קוראים לזה VPAP. המונח הנכון הוא bilevel
ה S אומר שהמכשיר מגיב לנשימות שלך. כל הבי-לבל הם "S" כי המכשיר חייב להגיב כדי לספק שתי רמות.
ה T אומר שיש גיבוי של זמן אם החמצת נשימה. אני מניח שאם יש חסימה מרכזית central apnea כלומר שלא נושמים בגלל שלא מנסים לנשום ולא בגלל חסימה פיסית אז מומלץ T שיכניס לך אוויר כדי שלא יהיה נזק. זאת החלטה רפואית כמובן שצריכה להתבסס על בדיקה שלך במעבדת שינה.

txeng Posted - 07/06/2014 : 18:43:54
תודה ליעקב זומר על ההסבר - זה מתחיל לעשות סדר בנושא.

אני מנסה להבין את ההבדלים הבסיסיים בין סוגי המכשירים כדי להחליט כיצד להתייחס להצעה של רופא ריאות לשקול מכשיר S-T; זו איננה המלצה חד-משמעית. לשמחתי אינני סובל מהבעיות שציינת, למעט חולשת מה של השרירים המפעילים את הריאות.

אני רוצה להדגיש שאינני מבקש עיצה רפואית!!! אני מבקש להבין את ההבדלים בין סוגי המכשירים השונים. ברור לי שמכשירי ביפאפ וגם S-T אינם כה פופולרים ויתכן שהנושא איננו ממש מעניין את מרבית הקוראים. מצד שני זה כוחו של הפורום - העברת מידע בין המשתתפים.

לגופו של עניין. אני מבין שמכשיר מסוג T מפעיל את הלחץ הגבוה כאשר איננו מזהה נשימה בפרק זמן שנקבע [10 שניות בדוגמה שנתת] - זה נשמע ברור, כאשר אני מתעלם כרגע מדרישות נוספות כמו נשימת נפח מוגדר מראש וכדומה.

אני מבין שמכשיר מסוג S "מרגיש" את כיוון זרימת האויר וכאשר אתה נושם הוא מגביר את הלחץ לערך הלחץ העליון כדי לסייע בהכנסת אויר לריאות. מד שני, אני מבין שאת זה עושה גם ביפאפ "רגיל".

לא ברור לי מה עושה מכשיר מטיפוס S אשר ביפאפ "רגיל" איננו עושה.

מבחינתי זה מידע חשוב אותו הצגת באופן ברור, זה ובודאי לא בילבול מח. אשמח לתשובה.

דמ
jzomer Posted - 07/05/2014 : 19:31:55
רק בקצרה- ביפפ זה מכשיר ההנשמה הפשוט ביותר.הוא פועל בחילוף שני לחצים-נשימה ונשיפה והוא מבחין מה כיוון הזרימה.כלומר -כשאתה נושם -לוקח אויר-הלחץ קופץ ללחץ הגבוה וכאשר אתה נושף הוא נופל לנמוך לכל אורך הנשיפה (להבדיל מנפית הלחץ הרגעית הקטנה במכשירי סיפפ עם הפחתת לחץ ).זה אומר כמה דברים- הלחץ הנמוך מקביל ללחץ הסיפפ-כלומר מונע קריסת החיך והלוע והלשון וכך מונע אפניאות ונחירות.ההפרש לחצים בין הגבוה והנמוך מגדיל את הנפח היעיל של האויר -TIDAL VOLUME-וכך מהווה הנשמה ממש.זה חשוב למי שיש לו מחלת ריאות,עבר כריתת ריאה,עקמת קשה שמצמצמת את יכולת הריאות להתרחב,שיתוק סרעפתי מכל סיבה-נפוץ שיתוק סרעפת לאחר ניתוח לב פתוח ופגיעה בעצב הפרני המפעיל את הסרעפת,ניוון שרירים וכדומה.
ההחלטה בדרך כלל אם לתת ביפפ היא אם ריווי החמצן בדם בערות במנוחה נמוך מידי ויש צבירת דו תחמוצת הפחמן בדם -מודדים בקפנוגרף באויר נינשף או בלקיחת דם ובדיקת גזים בדם.
ההתוויה היא של רופא ריאות והמכשיר ניתן על ידי הקופה -הנדסה כללית וכדומה-בהפקדת צק ביטחון וללא תשלום .
בדרך כלל מוסיפים חמצן למסכה בשימוש בביפפ.
דגם S הוא הפשוט כפי שתיארתי.
דגם ST מוסיף תכונה של תיזמון כלומר אם למשל לא נשמת 10 שניות הוא מפעיל את הלחץ הגבוה.
הפרמטרים ניתנים לכיוונון אבל זה קצת יותר מסובך מאשר סיפפ.
גם באוטומטים יש כמה סוגים -כאלו שמשתדלים להגביר לחץ עד שתנשום נפח מוגדר מראש ,ואחרים.
מספיק בילבלתי לך את המח.
אם יש עוד שאלות אשמח להתייחס
יצחק Posted - 07/04/2014 : 23:40:14
לצכערי, אינני יכול לעזור שכן

אינני מבין במכשירי BPAP באופן כללי וגם לא במכשיר זה באופן ספציפי

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.