הודעות קודמות |
johnk6423 |
נכתב - 03/03/2014 : 21:34:13 שלום רב,
התחלתי השבוע להשתמש ב CPAP. אני ממתין עתה להחלפת המסכה בפעם השנייה (אני מבין מעיון בפורום שזה דבר רגיל). הוסיפו לי התקן מוסיף לחות בשל היובש הרב שנגרם לי משימוש במכשיר. למרות שאני מרגיש שהמכשיר עצמו מתחמם קצת אני לא מרגיש הרבה הבדל במים עצמם. אני לא מרגיש הרבה הבדל בשימוש במכשיר. בחברה אמרו לי שאם המכשיר מתחמם התקן הלחות עובד וזה מה יש.
רציתי לדעת מה אחרים חווים כשהם משתמשים בהתקן הלחות.
תודה. |
3 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
jzomer |
Posted - 03/05/2014 : 00:08:17 מעשיר לחות מועיל לגודש באף ומונע יובש באף. יובש פה נגרם בגלל פתיחת פה וזאת בדרך כלל היות והלחץ לא נכון -לרוב נמוך מידי.כיוון נכון של הלחץ עשוי לפתור את בעיות יובש הפה. בעקיפין מעשיר לחות יעזור ליובש פה היות והוא יפתח את האף ויאפשר ללחץ לחדור טוב יותר ואז לא יפתחו את הפה. פתיחת הפה כאמור היא פעולת חרום כשאין מספיק אויר דרך האף.לעיתים עקב מסכה שלוחצת בצידי האף.שינוי מסכה עשוי לעזור. נחירונים פותחים קצת את האף פיזית וקצת עוזרים לנשימה.אבל לעיתים המגע גורם לגירוי וכאב. |
avis |
Posted - 03/04/2014 : 10:04:32 בדיקה פשוטה של כמות המים לפני ואחר השינה יראה לך אם המכשיר מתפקד. הצריכה בלילה היא לפחות חצי כוס מים. (6-8 שעות שינה) כך תדע אם המתקן שלך יעיל. אני שם מים מסוננים שרתחו והתקררו עד שהאבנית שוקעת. כל הכבוד לך ושכמותך, חשוב ששואלים שאלות כאלו ומבינים בתהליכים כך לומדים להשתפר. אין לי ספק שתצליח.
|
יצחק |
Posted - 03/03/2014 : 21:57:44 התחושה מאד אינדבידואלית
יש כאלה שלא יכולים בלי מעשיר לחות
ויש כאלה, כמוני למשל שהוא רק מפריע להם.
מעשיר הלחות עוזר בשתי בעיות עיקריות:
1. מניעה יובש בפה שכן הוא מוסיף לחות לאוויר המוזרם 2. אי נוחות הנגרמת מהזרמת אויר קר בלחץ, שכן הוא מחמם את האוויר
תופעות אלה נפוצות יותר באוויר יבש וקר ולכן הוא דרוש יותר בחורף ובמקומות קרים.
כמו כן הוא יותר נחוץ למשתמשים במסיכת נחירונים בהן האוויר מוזרם ישירות לנחיריים וגורם לגירוי רב יותר של ריריות האף. |