סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 רוצה להתחיל אבל....

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
טנגו נכתב - 02/23/2014 : 08:02:22
שלום חברים,

גיליתי אתמול את הפורום המקסים שלכם והחלטתי לשתף אתכם בדילמה שלי.

בן 47 סובל כבר 15 שנים מהפרעות נשימה, שלוש פעמים ביצעתי מעבדת שינה בגדול בובל מהפרעות שמוגדרות לזיכרוני קלות.

מלוווה בעייפות ,עצבני וחוסר אנרגיה...

מהמסיכה נרתעתי בגלל המשמעויות של נראות ונוחות. בפעם האחרונה,לפני שנתיים, כמעט ועשיתי סד אבל חששתי מפגיעה בשיניים וויתרתי....

לפני שבועיים החלטתי לקחת את הנושא ברצינות, הלכתי לאאג ביקש תחילה שאבצע בדיקת תעלות אף. נתן לי חודש ספריי וכדורים הפחתת גודש והפניה לצילום. כמו כן חשוב לציין שביצעתי לפני כשמונה שנים ניתוח הוצאת שקדים שהיו מוגדלים מאוד ( ההחלמה מהניתוח היתה סיוט, התרומה הייתה שולית בתחילה וכיום לא מורגשת כלל)..

אתמול אזרתי אומץ והשאלתי מגיסי מכשיר סיפפ קודם שלו מדגם רסמד טנגו רק כדי לחוות את השינה והתרומה ליערנות וכו...

הבעיה שאחרי שעתיים אשתי נכנסה לחרדה שאני עושה משהוא מסוכן ללא התייעצות והייתי חייב לנתק אותו .

אני לא ממש מודע לאיך המכשיר מכויל אבל שמתי לב שבתצוגה שהוא מראה מופיע לחץ של 10

אשמח לשמוע איך אתם ממליצים לי להמשיך ?

צחי
6   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
avis Posted - 02/28/2014 : 09:56:46
דע לך שהניסיון שאתה מבצע הוא לא ישקף בפועל את הצפוי לך בהמשך, כיון שעם מכשיר ומסכה מותאמים לך אישית זה רק ילך וישתפר עם הזמן, שפור בנוחיות בהרגשה, העירנות בקיצור ככל שתשתמש בזה יותר כך תדע להעריך את השיפור באיכות החיים.

אנחנו פה בשביל לנסות לפתור בעיות שתתקל בהם, אין דבר כזה שלא יהיו בעיות למתחילים.
בהצלחה חבר,
יצחק Posted - 02/26/2014 : 20:17:56
כל הכבוד צחי

תמשיך לנסות ואל תתייאש

תאמין לי אני בכלל לא מרגיש את המכשיר היום

ואישתי מאד מרוצה שאני לא נוחר
טנגו Posted - 02/26/2014 : 08:32:12
חברים יקרים, תודה רבה על העזרה והתמיכה !

אין ספק שהגעתי לפורום מיוחד במינו, ישר כח לכם.

אתחיל הערב לנסות את המכשיר שביידי רק לצורך נסיון והבנת התרומה לאיכות החיים....

אעדכן בשבוע הבא :-)

צחי
יצחק Posted - 02/24/2014 : 19:58:15
שלום טנגו וברוך הבא לפורום שלנו:

באמת אחרי 15 שנה הגיעי הזמן להתחיל. להתחיל לקחת אחריות על איכות חייך ובריאותך.

לגבי ה- CPAP ההתחלה היא לפעמים קשה ותהליך ההסתגלות למכשיר ה- CPAP הינו לא פשוט וקל אולם כולנו עברנו אותו.
תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עליך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.

ההסתגלות היא גם פיסיולגית - להתרגל פיסית לישון עם מסיכה על הפנים ומכשיר שמזרים אוויר וגם פסיכולוגית. לקבל את ההבנה שמעתה תצטרך לישון עם מסיכה על הפנים ולהתגבר עם הרתיעה האסטתית ממנה.

רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של המעבדה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה.גם אנחנו עומדים לעזרתך.

החשיבות של המסיכה בשלב הראשון של ההסתגלות היא קריטית - עליך לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר בשבילך (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שים לב אתה יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר.

קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:

א. מסיכות אפיות - מכסות את האף
ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות)
ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה

קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם

רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)

כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאסוף אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.

העיקר - לא להתייאש!!! אחרי שתתרגל למכשיר תראה איך הוא משפר את איכות חייך ללא הכר ומפחית את הסיכונים הבריאותיים שבאי טיפול בבעיה.

אני כמוך סבלתי בתחילה מהמכשיר ותהליך ההסתגלות שלי ארך מספר שבועות, אולם בימים אלה אני עומד לחגוג 5 שנים לשימוש במכשיר ומרוצה מאד. יש כאן משתמשים כמו אבי שמשתמשים במכשיר שנים רבות מאד.

בהצלחה ואתה מוזמן להמשיך לשאול ולעדכן
avis Posted - 02/24/2014 : 19:01:14
מצטרף לברכות של אברהם וודאי של שאר החברים.
מובן שלאישתך אין מה לדאוג.
ובכל זאת כדאי לך לעשות את זה בצורה מסודרת. לבדוק במעבדת שינה איזה לחצים מתאימים לך.
אמרת שאתה סובל מהפרעות קלות, לחץ עד 8 יכול להחשב קל ובמקרה זה סד אמור לעזור.
מכשיר CPAP מתאים מלחץ 4 עד 20 ומכסה את רוב המקרים, כך שגם CPAP בהחלט יכול להתאים.
מומלץ תמיד מכשיר עם לחצים אוטומטי שנותן לחץ בהתאם לנדרש בכל רגע ורגע.
אתה רק יכול להרוויח איכות חיים וחבל על כל רגע.
זו דעתי, איני רופא אלא סתם משתמש עם ניסיון של 20 שנה.
תראה שכולם ישמחו לעזור לך.
n-avraham Posted - 02/23/2014 : 12:12:50
קודם כל טנגו, ברוך הבא.
הכי טוב שתתן לאשתך להכנס לאתר ולקרוא חלק מהתגובות הנפלאות שיש כאן, מבטיח לך שזה ירגיע אותה.
שינה עם CPAP לעולם לא יכולה להזיק,גם אם רפואית אתה לא זקוק לו.
כשישנתי עם המכשיר פעם ראשונה אישתי קצת נבהלה, אבל לאחר מספר דקות התרגלה לנוכחות המכשיר .

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.