הודעות קודמות |
duridium |
נכתב - 12/01/2013 : 01:51:22 שלום לכולם אני סובל מדום נשימה בשינה ברמה קשה. מאוד לא נעים. אמנם אני בעל משקל עודף, מה שלא עוזר לעניין, אבל הבעיה החלה עוד כשהייתי רזה. להבנתי, שורש העניין הוא מבנה צוואר קצר ובסיס לשון רחב מהרגיל. בנוסף לכל הצרות, אני סובל מאלרגיות כך שחלק לא קטן מהשנה דרכי האוויר שלי חסומות. רכשתי מכשיר CPAP מחברת אורקמד לפני מספר שנים ועד היום, למרות שמדי כמה חודשים אני מנסה, אני לא מצליח להסתגל למכשיר. בגלל האלרגיות ומכיוון שאני לא רגיל ויודע לנשום דרך האף, רכשתי מסיכה המכסה הן את הפה והן את האף. לפעמים כשאני מתקשה להירדם, אני מרגיש שהנוכחות של המסיכה, גם אם היא לא מכאיבה, היא פשוט מעצבנת ומטרידה אותי בטירוף ואני תולש אותה בעצבים מעל הפנים. אני לא חושב שזה סוג של קלסטרופוביה, כי אני לא סובל מזה. פשוט תחושה מרגיזה. כשאני כבר מצליח להירדם עם המסיכה, אני לא יודע אחרי כמה זמן, אבל כנראה בטווח קצר מההירדמות, אני מוריד מתוך שינה את המסיכה, מקפל יפה את המסיכה והצינור וחוזר לישון. כל זה קורה מבלי שאני מודע לכך. מתוך שינה. אני לא ממש יודע מה לעשות. המצב מאוד לא נוח ומאוד מטריד. כרווק, אני לא יכול להשאר לישון אצל חברות. אני נרדם לעתים בישיבה באמצע היום. רוב היום אני מאוד עייף ולא מרוכז. לא עושה דברים כי אני פשוט חסר כוחות ורק רוצה לשכב ולנוח. בקיצור, אני מאוד מיואש ולא יודע כל כך מה לעשות. אחרי ששתפתי אתכם בבעיות שלי, ואני מתנצל ומבקש את סליחתכם על כך, אני חייב למצוא פתרון. נפגשתי עם רופא אא"ג מצויין שמוכן לבצע בי ניתוח בו הוא ירחיב את דרכי האוויר באף ויצר את הענבל. אבל גם אז אזדקק למכשיר ה- CPAP ואני לא בטוח מה תהיה ההשפעה של הניתוח הזה במקרים של אף חסום כמו בחורף או בעונת האלרגיות. גם אם אשתמש בתכשירים לפתיחת דרכי האוויר באף, הרי הטובים שבהם אסורים לשימוש לאורך זמן מכיוון שהם גורמים נזק לרקמות. וגם, כמובן, חוסר היכולת שלי לנשום מהאף. האם CPAP לאף, מה שאולי נוח יותר ממסיכה מלאה, יכול לתת פתרון גם לנשימה דרך הפה על ידי כך שהוא שומר את דרכי האוויר בגרון פתוחים? מה עושים עם המסיכה המעצבנת הזו? היא לא בלתי נוחה. כשאני עייף אני יכול להירדם איתה, אבל למה לעזאזל אני מסיר אותה? אני מבין שאני זכאי למכונה חדשה כל שלוש שנים ואני מבין שאורקמד כבר לא בעסק. מהיכן כדאי לרכוש מכונה חדשה ומה הפרוצדורה מול קופת חולים בנושא? אני מתנצל על אריכות ההודעה אבל אם אני כבר כאן וחושף את הבעיות כנראה שהגיעו מים עד נפש ונשבר לי ואני פשוט רוצה לישון ולייצר לעצמי סוג של חיים קרובים לנורמליות במידת האפשר. אה, וגם מה עושים בטיסות ארוכות מאוד, כי בפעם האחרונה שנרדמתי בטיסה, כשהתעוררתי גיליתי שכל השורה בה ישבתי התרוקנה והאנשים הלכו למצוא לעצמם מושבים אחרים. זה נחמד כשיש לך הרבה מושבים לעצמך, אבל לא נחמד לחשוב על הנזק שגרמת להם כי כשאני נוחר, כך סיפרו לי, הקירות רועדים. אני רק מקווה שתצליחו לעזור לי למצוא פתרון כלשהו כי אני די נואש.
תודה רבה, משה
|
20 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
יצחק |
Posted - 02/18/2014 : 21:19:47 הכוונה שהמכשיר האוטומטי לא מספק באמת את לחץ האוויר הרצוי על מנת למנוע את החסימה |
gadevet |
Posted - 02/17/2014 : 22:52:26 quote: Originally posted by jzomer
מה שאתה מתאר הוא בדרך כלל חוסר אויר והסיבה יכולה להיות לחץ לא מספק ,מכשיר אוטומטי לא מספיק חכם בעיה אנטומית באף או פיזיולוגית במעבר האויר.לפעמים אפשר לנסות לחץ גבוה יותר וקבוע.
אתה (או מישהו אחר) יכול להסביר "מכשיר אוטומטי לא מספיק חכם"? |
jzomer |
Posted - 01/25/2014 : 08:37:42 מגיע לך החזר מקופ"ח פעם בשנה (ואם לא אז אתה מקופח) |
n-avraham |
Posted - 01/24/2014 : 17:11:11 אני מעדיף מסיכה אפית ולא נחירית. יש חנות בתוך ביה"ח נהריה הם נציגים של מדטכניקה,אני אגש לשם וארכוש Profile lite Gel |
avis |
Posted - 01/24/2014 : 09:43:18 נסה את SWIFT FX - ממליץ, http://www.resmed.com/us/products/swift_fx/videos.html?nc=patients&sec=true |
n-avraham |
Posted - 01/23/2014 : 22:34:52 quote: Originally posted by יצחק
אכן לא נשמע לי תירוץ טוב לזנוח מכשיר בגלל רצועות???
לא צריכה להיות בעיה לרכוש רק רצועות והמחיר לא אמור להיות יקר
אכן צודק,ההפסקה כפי שכתבתי לא נבעה רק מרצועות קרועות אלא גם מכאבים בנחיריים והעיקר מהעצלנות לגשת ולרכוש מסיכה חדשה. המסיכה שיש לי סוויפט מירז. |
יצחק |
Posted - 01/23/2014 : 19:56:37 שמח לשמוע שאתה מתקדם משה.
עדנה אכן עוזרת ביותר למתחילים.
גם לי עזרה לפני 5 שנים.
מנגנון הפחתת לחץ בנשיפה חשוב מאד להסתגלות. וודא שהוא מופעל. המנגנון מזהה שאתה נושף ומפחית את לחץ האוייר שהמכשיר מייצר על מנת להפחית ההתנגדות.
תמיד אני ממליץ לנסות מכשירים שונים עם אותה מסיכה. רק כך אפשר להשוות ביניהם.
תמשיך, אתה בדרך הנכונה להסתגלות! |
jzomer |
Posted - 01/23/2014 : 18:21:57 בויינמן כמו במכשירים מודרנים רבים יש אפשרות להפחתת לחץ בנשיפה.אולי לא הפעילו את זה. כמו כן אם קיבלת מסכה אחרת ההשוואה לא טובה. מסכה שלוחצת בצידי האף תגרום לקשיי נשימה. ראשית בחר מסכה מתאימה ועליה תנסה מכשירים שונים. בהצלחה ובהדרגה תתרגל |
avis |
Posted - 01/23/2014 : 13:25:18 כל הכבוד לעדנה, נגייס אותה כאשת נחירות, סליחה מכירות! :) כן מכיר, אל תחשוש, יש אפשרות לכוון שהנשיפה תהיה קלה. במכשיר שלי יש אפשרות לכוון שהנשיפה תהיה קלה ! אני חושב שגם במכשירים אחרים, תבדוק אצל הווינמנים. שמח לקרוא שאתה מתקדם, מציע לך לקרוא עצות לשואלים אחרים עם בעיות דומות, בהצלחה חבר, |
duridium |
Posted - 01/23/2014 : 12:39:03 שלום לכולם, חזרתי. עם תובנות. חלקיות. לאחר שיחת מוטיבציה עם עדנה, דוברת מאותגרי השינה של השנה, החלטתי לנסות שוב. חזרתי לאסותא והסברתי את הבעיה. הטכנאי נתן לי את מכשיר ה- GoodKnight ובקשתי מסיכה לאף. בלילות נטלתי כדור נגד אלרגיה והשתמשתי בספריי לפתיחת דרכי האוויר. הנחת העבודה היתה שאם הדברים יסתדרו אז יש פתרונות זמינים ואיכותיים לטיפול בבעיית הנזלת והאף הסתום. בכל מקרה, אתם במתח? מכיוון שהרגלים ישנים קשה מאוד לשנות, ובמיוחד הרגלי אי-שינה, לא השתמשתי במסיכה כל הזמן ולעתים פשוט הייתי מתעורר באמצע הלילה עם ספר ביד ומשקפיים על הפנים ומבין שנרדמתי מבלי לחבוש את המסיכה. אבל! בלילות או בחלקי הלילות בהם זכרתי - שמתי לב לשינוי אחד מהותי. המסיכה נשארה על הפנים שלי כשהתעוררתי. וזו רבותי, התקדמות ענק. לא זיהיתי שיפור מדהים באיכות השינה - כנראה שיש לי עוד הרבה עבודה, אבל כן שמתי לב שאני טיפה פחות עייף במהלך היום. גם טיפה זה הישג.
שלשום חזרתי לאסותא והחזרתי את המכונה ובקשתי לבדוק את הווינמן כי קראתי שהיא הטובה ביותר מאלו המוצעות. לקחתי את הווינמן עם מסיכת אף ומסיכת נחירונים (חייב בשביל המשקפיים והקריאה לפני השינה). בכל מקרה, אתמול הרכבתי את המסיכה וכבר לפני שנרדמתי, שמתי לב שקשה לי לנשוף אוויר מהאף החוצה. האוויר נכנס פנימה מצויין, אבל ממש מתקשה ביציאה. אם אני מסיר את המסיכה או מזיז אותה או מסדר אותו או פשוט מכבה את המכונה... האוויר ננשף בצורה סדירה וסבירה. השארתי הודעה לחברים באסותא כדי לדעת מה יכולה להיות הבעיה פה. על פי הקריאות ממסיכת ה- GoodKnignt היו לי לילות טובים מבחינת צריכת האוויר ושמירה על פה סגור ונשימה דרך האף. מטריד אותי מאוד לגלות שהמכשיר המומלץ, הווינמן, לא מתאים לי. אני מקווה שזו בעיית קונפיגורציה או מסיכה ומקווה לפתור אותה.
בכל מקרה זו התקדמות ואני מקווה שאמשיך להתקדם עד שאצליח למצוא פתרון. איכשהו נעשיתי טיפה אופטימי וזה גם לא באופי שלי וגם בד"כ גורם לדווקא, אז אשאר מאוד זהיר ומסוייג.
אחזור לעדכן. אם מישהו מכיר את הסיפור על בעיית נשיפה דרך האף במכשיר ווינמן עם מסיכת אף (רגילה, לא ג'ל) ויש לו המלצה... אשמח לקרוא.
תודה רבה, משה
|
avis |
Posted - 01/23/2014 : 08:34:06 זומר, אני מסכים איתך בכל ב-100% גם אני ממליץ על אזיקים בזמן הסקס !
|
jzomer |
Posted - 01/23/2014 : 00:26:02 אם הצלחת לישון חודש בשביל המרבד אז אתה יכול. רצועות ומסכה אפשר לחדש בהשתתפות נדיבה של הקופה פעם בשנה מהסיפור שלך נראה שהלחץ לא מכוון נכון ובזמן שהוא לא מספיק אתה משתולל וזורק. כדאי לבדוק את הלחץ הטיפולי היטב-למשל על ידי פריקת הנתונים מהחודש שכן השתמשת וללמוד מה קרה
אזיקים -ידיים מאחורי הגב ניסה מישהו? |
יצחק |
Posted - 01/22/2014 : 12:25:32 אכן לא נשמע לי תירוץ טוב לזנוח מכשיר בגלל רצועות???
לא צריכה להיות בעיה לרכוש רק רצועות והמחיר לא אמור להיות יקר |
avis |
Posted - 01/22/2014 : 09:46:51 הרצועות זה רק תרוץ, אין בעיה לאלתר רצועות אחרות או אפילו לרכוש, יש לי מבחר רצועות חדשות ומיותרות כי אני משתמש ברצועות שמותאמות לי, אם תשלח לי את סוג המסכה אולי אוכל למצוא רצועה בארסנל שלי. |
n-avraham |
Posted - 01/21/2014 : 17:42:09 רק טעות אחת קטנה במה שכתבת. חברי קופ"ח כללית זכאים פעם בחמש שנים להחלפת מכשיר. ציוד כגון מסכה , פילטרים, וכו כל שנה . לגבי התרגלות נראה לי שהכל מתחיל ונגמר בראש. רכשתי מכשיר שישב כשנתיים במגירה ללא שימוש היות ולא הצלחתי להתרגל אליו. לאחר שקיבלתי מכתב וזומנתי למכון לבטיחות בדרכים( מרב"ד) ונדרשתי להמציא להם רישומים של חודש שימוש, הצלחתי לישון חודש שלם עם מכשיר, כנראה כשאין ברירה עושים הכל. לאחר שקיבלתי את האישורים מהמרב"ד שוב הפסקתי את השימוש , בתחילה בגלל שהמסיכה שלי נקרעה ( הרצועות) ועד היום( כבר כשנה+) אני ישן בלי CPAP לצערי הרב. |
pitbull |
Posted - 01/21/2014 : 14:32:23 מרגש לקרוא על אנשים נוספים שסובלים כמוני (או יותר ממני) אני משתומם לקרוא שאתה קם בלילה ואוסף את המכונה למקום שלה בצורה מסודרת אצלי האינסטינקט החייתי עובד ואני מעיף אותה לכל עבר ובבוקר מוצא אותה בחלקים בחדר השינה
דבר נוסף אצלי בכל מקרה, זה שלא ברור לי איך, אבל בלי לקום מהמיטה בלילה, וכנראה רק מתנועות הגוף, הצלחתי להרחיק את המיטה שלי 15 ס"מ מהקיר. אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.
לי, קשה מאד עם CPAP |
עדנה |
Posted - 12/11/2013 : 13:00:09 משה,
אחרי שיחתינו בטלפון אני מחכה לשמוע ..מה חדש בנושא הסיפאפ.
עדנה |
jzomer |
Posted - 12/02/2013 : 10:29:15 אני מסכים עם רוב הדברים שכתב אבי. אף פתוח זה אלף בית בנשימה. האם ניסית למשל אוטריבין ללילה אחד או שניים עם סיפפ רק בשביל להבין אם הפיתרון הוא טיפול באף? אם זה גורם לשינוי משמעותי אז כדאי לשקול טיפול במסגרת אף אוזן גרון שיבטיח עד כמה שאפשר את מעבר האויר הפתוח באף. ניתוח צריבה . ספריי קורטיזון,טיפול אנטי אלרגי -כל אלו בארסנאל של הרופא. בצד של הסיפפ -מעשיר לחות מחומם ומסכה מתאימה שלא לוחצת את צידי האף או נחירונים שפותחים קצת את הנחיריים. מדבקות מרחיבות נחיריים-בריז רייט . מתחת למסכה.
לגבי ניתוח בחיך ובלוע -אני לא רופא אבל אני כן סקפטי. אם מדובר בניתוח שקדים או פוליפים יש הרבה מקרים שזה עוזר.במיוחד בילדים. אם מדובר בעינבל-לרוב האפקט הוא בצימצום הרעש של הנחירה והחירחור אבל הפסקות הנשימה והשינה הרבה פעמים לא מטופלות .אני קורא לזה -לבטל את הצופר של האזעקה במקום לנטרל את הסיבה לאזעקה.
מה שאתה מתאר הוא בדרך כלל חוסר אויר והסיבה יכולה להיות לחץ לא מספק ,מכשיר אוטומטי לא מספיק חכם בעיה אנטומית באף או פיזיולוגית במעבר האויר.לפעמים אפשר לנסות לחץ גבוה יותר וקבוע. הגבהת מיטה יכולה לצמצם את הגודש באף.
בקיצור -אל תתיאש. |
avis |
Posted - 12/02/2013 : 09:21:05 לדעתי ניתוח האף במתקונת שהוצעה על ידי הרופא היא הכרחית, זה צעד ראשון בדרך לפתרון, בלי ספק תדרש ל-CPAP גם לאחר הניתוח, אך מעבר האויר והאלרגיה יהיו קלים יותר. בעיני,הניתוח המוצע הוא הקל ביותר והפחות מכאיב משאר הניתוחים בלוע. למרות שאתה לא רגיל לנשום מהאף, ה-CPAP יעשה את זה במקומך בקלות יותר לאחר הניתוח, וזה יביא הרגשה יותר טובה מאשר מעבר האויר מהפה שגורם ליובש. לכן גם כדאי להשתמש גם במכשיר לחות. עברתי את כל מה שעברת, גם את הניתוח. יש לי חיים לפני הניתוח ואחרי הניתוח. בקשר לענבל, אם אתה חווה נחירות עם רעידות שנובעות האופייניות לענבל אז כדאי להקטין את הענבל. חזקה על הרןפא לראות ולדעת את גודל הענבל שלך ואם הוא ממליץ אז כדאי. לאחר מכן תעזר בכדור שינה למשך חודש בערך, ותראה שלא תוריד את המסכה, לא מציע להתחיל עם הכדור שינה לפני הניתוח ! ניתוח קודם לפתוח חלק מהמעברים, מה עם שאר המעברים? התשובה, ה-CPAP יעשה את זה. לבסוף, מכשיר טוב עם לחות מהדגמים האחרונים שיצאו לשוק יקל את החיים ויעזור להתאקלמות שלך למכשיר. זה נראה תהליך ארוך ומסובך, אך בתוך חודש לאחר הניתוח תראה תוצאות. בסך הכל כולנו עברנו את מה שאתה עובר, מי פחות ומי יותר. כמו שיצחק כותב, אני לא רופא, אני רק עם 20 שנה ניסיון שישן טוב. אולי אפילו טוב מאוד.
|
mike56 |
Posted - 12/02/2013 : 08:35:59 ועוד משהו לגבי התקן דנטלי להערכתי תוריד אותו באופן לא מודע. זה ענין של אופי. לי יש סד לשיניים נגד חריקת שינים ואני מסיר אותו באופן לא מודע לאחר ההרדמות |
|
|