| הודעות קודמות |
| eran320 |
נכתב - 08/22/2013 : 16:38:51 שלום חברים. אתמול הייתי במרפאת אסותא בראשל"צ לצורך הסבר וקבלת מכשיר סי פאפ. קיבלתי מכשיר מסוג GoodKnight 420 Evolution.של מכבי קר . החברה שמייצרת לפי מה שרשום בדף המצורף שקיבלתי היא SEFAM האם מישהו מכיר את המכשיר, ואת החברה ויכול לחוות דעה לגביו? חשוב לציין כי קיבלתי את המכשיר לתקופת ניסיון של כ 10 ימים ולקחתי מסכת נחירונים, שנראתה לי נוחה בהרבה.
2- מדוע האחות שהדריכה אותי אמרה לי שרק היא יכולה לכוון את הלחץ ההתחלתי ולי אין אפשרות להתעסק עם זה? מה אני עושה אם אני מרגיש שהלחץ מעט גבוהה?
3- אתמול בלילה השתמשתי פעם ראשונה, למרות שבהדרכה האחות הסבירה לי שצריך לנשום רק דרך האף משום מה לא הצלחתי, וכשנשמתי דרך האף בלבד, הרגשתי שאני נחנק, לא הצלחתי להרדם ואחרי שעה התייאשתי והפסקתי את פעולת המכשיר והורדתי את המסכה? האם מישהו נתקל בתופעה דומה ומה הוא עשה בנידון?
אשמח ואודה לכם על תשובותיכם. |
| 13 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
| biohazard |
Posted - 09/01/2013 : 09:18:44 מכיוון שאתה במכבי האפשרות הכי טובה שלך זה המכשיר של WEINNMAN אני משתמש בו כבר מעל לשנה ומרוצה מאוד |
| יצחק |
Posted - 09/01/2013 : 08:24:53 שיהיה בהצלחה ערן תמשיך לנסות ואל תתייאש! אתה מוזמן להמשיך לשאול ולהתייעץ כאן |
| avis |
Posted - 08/31/2013 : 19:55:55 את יודע כבר איזה מכשיר אתה עומד לקבל? שלא תיפול פעם שניה. |
| eran320 |
Posted - 08/31/2013 : 18:56:04 תודה לכולכם על התשובות. עשיתי ניסיון עם מסיכת נחירונים והמכשיר שסיפרתי עליו ,ונתקלתי כמעט אחד לאחת בתופעות שהכזכרתם פה.
מסכת הנחירונים היא ממש לא נוחה, לא תמיד התלבשה בדיוק על הנחיריים והייתה משתחררת אחרי מספר דקות. בנוסף היא לחצה לי מאד על הנחיריים עד כדי כאבים. 2- נכון בקשר לשאיפה, היה נורא קשה לי לשאוף אויר ובכל פעם שהייתי מנסה לעשות זאת אז הייתי חייב לשאוף דרך הפה (הבנתי בהסבר באסותא שצריך לנשום ולנשוף רק דרך האף), והלחץ היה נופל. 3- היו הרבה בריחות אויר,בכל מיני מקומות במסיכה. בקיצור נפילה. לא הצלחתי להרדם איתה ואחרי ארבעה ימים התייאשתי. מחר אני מחזיר את המכשיר והמסכה לאסותא, וכברסיכמתי איתם שאני אוכל לעשות ניסיון נוסף עם מכשיר אחר ועם המסיכה האפית הרגילה.
האמת אני עד עכשיו לא מבין למה בחרתי לנסות קודם דווקא את מסיכת הנחירונים. אבל מזל שיש לי עוד הזדמנות. |
| jzomer |
Posted - 08/25/2013 : 22:45:49 למה זו חיה שגרה בפרו היא דומה לגמל אבל אין לה דבשת. מקווה שעניתי למי שכתב למה........... |
| biohazard |
Posted - 08/25/2013 : 09:52:06 מגיע אדם מבוגר, שלא מכיר את האינטרנט ולא מכיר את הפורום הזה, ודוחפים לו את המכשירים העתיקים האלא במחיר מפולפל.ואחרי זה מרוב שהמכשיר חלש ורועש הוא מפסיק להשתמש בו. |
| avis |
Posted - 08/25/2013 : 08:55:19 מה לא ברור, זה פשוט מאוד, הם אנשי מכירות, ורוצים להיפטר ממלאי סחורה ישנה !!! מאותה סיבה מפנים אנשים עם לחצים נמוכים למכשיר CPAP במקום לנסות מתקן דנטלי וכד'. כמובן לא כולם כאלו, לכן חשוב לפנות למישהו אמין כמו יעקב זומר, |
| biohazard |
Posted - 08/25/2013 : 08:37:06 מה שאני לא מבין, וזה נכון לכמה מעבדות וסוכנויות שראיתי, זה למה נותנים לאנשים להתנסות ב CPAP על ההתחלה עם מכשירים נחותים.במקום לתת לאנשים מכשירים מתקדמים, הם מקבלים את המכשירים החלשים והרועשים האלה. זה כאילו שהם רוצים שאנשים ייברחו ... |
| jzomer |
Posted - 08/23/2013 : 19:56:31 צחי צודק .זה המכשיר הקטן ביותר שמכבי מציעה והמיושן ביותר והזול ביותר כנראה.נחמד לטיולים בגלל גודלו אבל לא להסתגלות ראשונית .יש לו ספיקה נמוכה -פתח יציאה צר והתנגדות לזרימת האויר כך שכשמנסים לשאוף הלחץ נופל.הצינורית בתוך הצינור מנסה להתמודד עם הבעיה אבל לא תמיד מצליחה. הייתי אומר שמי שרגיל לסיפפ ויודע מה הלחצים שלו יכול להשתמש בו ולמעשה בכל מכשיר כמעט אבל לא אידיאלי למתחילים. גם נחירונים נראים נחמדים בהתחלה אבל הרוב לא משתמש בהם בסופו של יום.
מבין המכשירים של מכבי הייתי מציע ויינמן ומסכה טובה עם מעשיר לחות למנוע את הגודש באף והיובש בפה .על מעשיר הלחות אפשר לוותר בהמשך תוך ניסוי וטעיה. אמנם אני יועץ של אסאלפי-גילוי נאות-אבל העצה שלי מהלב ומהנסיון. |
| avis |
Posted - 08/23/2013 : 09:54:01 צחי צודק בנושא המכשיר, נכון, מומלץ להתחיל עם מסכה אפית ולא נחירונים, כדאי לך תמיד לשאול ולדעת לאילו לחצים ותנאים המכשיר שלך מכוון. אחרי שתתרגל, תביט לאחור ותגיד איך ישנתי בלי זה? צריך זמן והתמדה, עצתי שכל פעם תבדוק מה מפריע לך, שים אצבע על כל נקודה שמפריעה ותנסה לתקן ולשפר אותה, כך שבלילה שאחריו תרגיש יותר טוב, אם יש בעיה שלא נפתרה, תקרא ותתיעץ בפורום, תמיד תמצא פתרון. אל תשכח לציין את כל הנתונים הטכניים (לחצים, סוג מכשיר, מסכה ותאור מדויק) כיום גם לשינה קצרה של שעה או שעתיים אני לא יכול בלעדיו. בהצלחה, |
| יצחק |
Posted - 08/23/2013 : 00:32:14 שלום ערן,
מבין המכשירים שמכבי מציעה קיבלת את המכשיר המומלץ פחות. המכשירים המומלצים יותר הינם המכשיר של WEINMAN והמכשיר של BMC הייתי מבקש לנסות אחד מהם. באופן עקרוני תהליך ההסתגלות לוקח בדר"כ יותר מלילה אחד תנסה לקחת גם מסיכה אפית ולא רק נחירונים הנחירונים יותר אסתטיים ומתפתים לנסות אותם בהתחלה אבל קשים יותר להסתגלות. תבקש מסיכה בשם COMFORT CLASSIC מסיכה אפית שהיא קלה יותר להסתגלות מכיוון שאתה מתשמש חדש לא הייתי משנה לבד הגדרות במכשיר ולכן כדאי לך באמת "לנדנד" במעבדה על מנת שייתנו לך שירות והתאמות למכשיר בהצלחה ואל תתייאש!!! אתה מוזמן להמשיך לשאול |
| avis |
Posted - 08/22/2013 : 18:42:34 איני מכיר את המכשיר, לכן קראתי את הוראות ההפעלה בלינק הבא: http://www.cpapaustralia.com.au/resources/file/GoodKnight%20420E%20Patient%20Manual.pdf למיטב הבנתי זהו מכשיר פרמיטיבי, מהדור הישן אשר לא ניתן לכוון על ידי המשתמש, הוא יודע להתחיל בלחץ נמוך ולעלות בזמן קצוב לגבוה ולהישאר גבוה כל זמן השינה. לעומת המכשירים החדשים, שהם אוטומטיים שיודעים כמה לחץ נדרש לך במהלך כל רגע של השינה, לפעמים נדרש לחץ יותר גבוה או לחץ יותר נמוך והמכשיר החדיש יודע לזהות ולספק את הלחץ הרצוי. לכן האחות צודקת במה שהיא אמרה לך. |
| ta7 |
Posted - 08/22/2013 : 18:00:33 אני כותבת לך תגובה שהיא רק שלי ולא מתיחסת לשאר משתמשי הסיפאפ. לי באופן קבוע סתום האף, אני משתמשת בטיפות אף אוטרוין מנטה ורק לצורך המסיכה ובלילה. ביום אני לא משתמשת בטיפות האלו. כמובן שיש סיכון להתמכרות והוראות מפורשות שאסור להשתמש בהם שימוש ממושך. אני משתמשת בהם בגלל השימוש בסיפאפ כי הברירה היחידה שלי היא לא להשתמש בסיפאפ ואז הסיכון יותר גדול. אני בהחלט לא ממליצה להשתמש קבוע בטיפות אף וכן ממליצה ללכת לרופא א.א.גרון ולהתיעץ איתו. בשבילי זה הפתרון היחיד שמצאתי ואימצתי אותו למרות שהוא לא מהמומלצים. |