סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 התאמת מכשיר ומסיכה

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
hemo נכתב - 06/16/2013 : 21:10:32
שלום לכולם,אני משתמש חדש במכשיר CPUP עדיין בשבוע הראשון של בדיקת המכשיר והמסיכה,מנסה להסתגל למצב החדש.
8   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
hemo Posted - 06/19/2013 : 00:24:28
ליצחק וAVIS שלום תודה רבה על המידע,אני חושב שמאז שהוגבל הלחץ המקסימלי במכשיר ל11 מ"מ איכות השינה השתפרה ואני לא מגיע למצב שקיים עודף לחץ שגורם לי לאי נוחות והצורך בפתיחת הפה לשחרור הלחץ העודף ואפילו להתעורר .
מכוון שאני עובד משמרות(כאשר עובד לילה ישן ביום) אני צריך עוד כמה ימים כדי לומר בוודאות האם קיים שיפור באיכות השינה או לא..
יצחק Posted - 06/18/2013 : 17:30:25
ה- EPR אינו שחרור לחץ עודף, אלא מנגנון הפחתת לחץ בנשיפה.
המכשיר מזהה שאתה נושף ומפחית ב 1-3 (ס"מ לחץ אויר) לפי הכוונון, את לחץ האויר שמפיק המכשיר.
הדבר נועד לסייע להסתגלות ולנוחות השימוש שכן יש קושי לנשוף אויר כנגד הלחץ שמפעיל המכשיר
avis Posted - 06/18/2013 : 16:22:11
יורם,
למכשיר S9 יש אפשרות לכוון שחרור הלחץ העודף, נקרא ERP, אם אני לא טועה ב-3 דרגות.
אם הסוכנת מכוונת לך את המכשיר היא בטח מודעת לזה.
להבנתי אתה אמור לישון יותר טוב מרגיל עיון שהמכשיר גורם לך להתעורר פחות פעמים.
יצחק Posted - 06/18/2013 : 08:51:10
יורם למכשיר קוראים CPAP ולא CPUP
המכשיר S-9 הוא מעולה שקט אמין ונוח
מכיוון שהגבלת את הלחץ המקסימלי ל-11 חשוב לנטר את תוצאות השינה שלך בכדי לוודא שהלחץ אכן פותר את מרביתן המוחלט של הפסקות השינה שלך.
לגבי המסיכה אם טוב לך עם המסיכה שקבילת אין צורך בהכרח לנסות מסיכות נוספות.
בכל מקרה המתן עם הרכישה כמה שאפשר עד שתגיע למסקנות סופיות שאתה מרוצה מהציוד ותוצאותיו
hemo Posted - 06/18/2013 : 00:37:48
ליצחק תודה רבה על ההסבר,לשאלתך סוג המכשיר RESMED S9 והמסיכה למיטב ידיעתי מסיכה אפית של ויינמן,כאמור הסוכנת שאיתה ניפגשתי היום וזאת לאחר ניסוי המכשיר במשך שבוע ,המליצה להגביל את לחץ אויר ל11 מ"מ כדי למנוע את התופעה של הצורך בפתיחת הפה כדי להשתחרר מהרגשת חנק ושחרור הלחץ העודף,לגבי המסיכה הסוכנת טוענת שמתאימה לי ובכל אופן לא להתיחס למסיכה בשלב זה למרות ששאלתי האם כדאי לנסות מסיכה אחרת.
את המכשיר קיבלתי לשבוע נוסף לנסיון עם הגבלת הלחץ .
ברצוני להוסיף שבבדיקת המכשיר מול הסוכנת נמצא שאני במרבית הזמן ישן עם פה סגור וזה סימן טוב פרט להפרעות הלחץ לקראת סיום השינה .
בנוסף שאלתי את הסוכנת האם השאיפה של משתמשי ה-CPUP אמורה להיות קרובה לשינה רגילה בה היינו מורגלים קודם .
יצחק Posted - 06/17/2013 : 22:38:23
שלום יורם וברוך הבא לפורום שלנו:

לגבי השימוש ב- CPAP ההתחלה היא לפעמים קשה ותהליך ההסתגלות למכשיר ה- CPAP הינו לא פשוט וקל אולם כולנו עברנו אותו.
תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עליך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.

רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של המעבדה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה.אני מבין שאתה המקבל שירות טוב מהסוכנת שלך

איזה דגם של מכשיר RESMED אתה מנסה?

אני יכול לתת לך כמה עיצות:

1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).

2. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שים לב אתה יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר.

קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:

א. מסיכות אפיות - מכסות את האף
ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות)
ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה

קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם

3. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)

4. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות

5. לנסות את המכשיר במצב אוטומטי וגם במצב של לחץ קבוע.

כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאספי אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.

העיקר - לא להתייאש!!! אחרי שתתרגל למכשיר תראי איך הוא משפר את איכות חייך ללא הכר ומפחית את הסיכונים הבריאותיים שבאי טיפול בבעיה.

בהצלחה ואתה מוזמן לשאול ולעדכן
hemo Posted - 06/17/2013 : 10:52:49
תודה לך על התשובה,היום בבוקר נפגשתי עם הסוכנת כדי לראות את התוצאות דרך המכשיר(RESMED)התוצאות מראות שברוב הזמן אני ישן עם פה סגור והשינה שלי באופן כללי טובה,לגבי התלונות שלי על הצורך בפתיחת הפה כדי להשלים או לסלק עודף אויר, הסוכנת הגבילה את לחץ המכשיר ל-11 מ"מ(לחצי העבודה של המכשיר נעו במהלך השבוע בין 8 ל-14 מ"מ )הסוכנת ביקשה שאנסה את המכשיר לשבוע נוסף לאחר שינוי הלחץ .
הסוכנת טוענת שאין להתייחס כרגע למסיכה למרות שהמסיכה נראה שאוטמת מצויין (מסיכת אף מסוג ויינמן) .
avis Posted - 06/17/2013 : 09:57:15
ברוך הבא חבר,
כל מה שאני יכול ליעץ לך זה להתמיד ולהתעקש עד שתתרגל.
המסכה היא מרכיב חשוב לנוחות בשנה. כל פעם תנסה לתקן את מה שמפריע לך, הידוק או הרפיית הרצועות, שינוי תנוחה, העברת הצינור מעל הראש או הפוך. בסוף תתרגל ולא תתחרט על כך.
כמוכן שתף אותנו בכל בעיה, בפורום יש אנשים בעלי ניסיון רב ומקצוענים שרוצים לעזור.
אגב, מה הלחץ שקבעו לך?
בהצלחה,

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.