סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 לפני בדיקה במעבדת שינה.

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
ehud78 נכתב - 06/12/2013 : 23:34:25
שלום לכולם.
אני בקרוב אעבור בדיקת שינה.
בקופת החולים שלי אמרו לי שאם אני אזדקק למכשיר CPAP במעבדה עצמה ייתנו לי או שיפנו אותי לחברה כלשהיא שמתעסקת בנושא.
רציתי לדעת ממישהוא שעבר לא מזמן בדיקת שינה איך עובד התהליך.
אשמח לכל עזרה.
אהוד.
6   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
יצחק Posted - 06/15/2013 : 00:17:22
לפי מה שאני מבין אהוד בשלב הראשון של בדיקת השינה
כלומר בדיקה ללא מכשיר CPAP
בבדיקה במעבדה בודקים גם גלי מוח במהלך השינה.
מניתוח גלי המוח אפשר להסיק על איכות השינה
בדיקה זו לא קשורה לממצאים של ה- CPAP
n-avraham Posted - 06/14/2013 : 16:35:38
quote:
Originally posted by יצחק

אהוד שלום.
ראשית נשמח לדעת באיזה קופה ולאיזו מעבדה נשלחת כי הפרוצדורה שונה.
בעיקרון קיימות מעבדות שמבצעות בדיקה ביתית. אתה מגיע בערב למעבדה, מחובר למכשירים ונשלח לישון בבית. בבוקר אתה מחזיר את המכשור למעבדה וכעבור זמן מוזמן למעבדה לקבל ניתוח של התוצאות.
בדיקה מסוג אחר היא בדיקה במעבדה עצמה, בה אתה ישן במעבדה. בבדיקה זו מתבצעות בדיקות נוספות כמו גלי מוח (שלא מבוצעת בבדיקה הביתית).
לכל סוג בדיקה יתרונות וחסרונות. מכל מקום, הדבר תלוי במדיניות המעבדה הספציפית ולא לבחירתך.
לאחר קבלת תוצאות הבדיקה כדאי שתשוב ותתייעץ עימנו בפורום להמשךך הטיפול.

היי יצחק
תאורטית מכשיר אוטומטי תקין רושם מספר הפסקות נשימה ומתאים את הלחץ הדרוש בסופו של דבר.
האם למעשה אפשר לקבל תוצאות של מכשיר אוטומטי כמו תוצאות של מעבדה לא כולל אותם רישומי גלי מוח?
יצחק Posted - 06/14/2013 : 12:51:05
אהוד שלום.
ראשית נשמח לדעת באיזה קופה ולאיזו מעבדה נשלחת כי הפרוצדורה שונה.
בעיקרון קיימות מעבדות שמבצעות בדיקה ביתית. אתה מגיע בערב למעבדה, מחובר למכשירים ונשלח לישון בבית. בבוקר אתה מחזיר את המכשור למעבדה וכעבור זמן מוזמן למעבדה לקבל ניתוח של התוצאות.
בדיקה מסוג אחר היא בדיקה במעבדה עצמה, בה אתה ישן במעבדה. בבדיקה זו מתבצעות בדיקות נוספות כמו גלי מוח (שלא מבוצעת בבדיקה הביתית).
לכל סוג בדיקה יתרונות וחסרונות. מכל מקום, הדבר תלוי במדיניות המעבדה הספציפית ולא לבחירתך.
לאחר קבלת תוצאות הבדיקה כדאי שתשוב ותתייעץ עימנו בפורום להמשךך הטיפול.
zaigm Posted - 06/14/2013 : 00:19:20
עדיפה הבדיקה הכפולה במכון.לילה ראשון ללא מסכה, ורק מחובר למערכת המכון
ומקבלים אינדיקציה על תפקודך כפי שישנת עד כה.ואז מוזמן שוב ללילה עם
cpap,לומדים את הנתונים ונערכים בהתאם.כך עשיתי בזמנו ולעניות דעתי זאת
הבדיקה היסודית האמינה והמתבקשת.
n-avraham Posted - 06/13/2013 : 22:05:03
אצלי בכללית זה היה קצת שונה.
בשלב ראשון ישנים במעבדה (מעבדת שינה ברמב"ם) כפי שקודמי ציין, מחוברים "למליון" חוטים .
לאחר כמספר ימים/שבועות מזמינים אותך שוב לשינה עם מכשיר CPAP, ובאמצעותו בודקים את הפרמטרים השונים
בודקים לחץ נדרש, בודקים האם מתאים מכשיר בלחץ קבוע או מכשיר בלחץ משתנה( אוטומטי).

dhkh Posted - 06/13/2013 : 21:01:23
ראשית היה רגוע, זה ממש ממש לא נורא,
אז ככה במכבי זה עובד כך,
אתה מגיע למעבדה (במקרה שלי אסותא חיפה), בשעה היעודה, מחברים לך מספר חוטים שאמורים למדוד מדדים שונים בזמן שינתך. במשך השינה אתה מפוקח ע"י עובד המעבדה - (בדרך כלל סטודנט לרפואה), מכניסים אותך למיטה בסביבות 2200 ומעירים אותך סביב 0600. בבוקר אתה קם וממשיך את חייך כרגיל.
לאחר מספר ימים מזמנים אותך לשיחת סיכום עם איש רפואה (אצלי היה טכנאי - אבל היו חברים שנפגשו עם רופא). במעמד הזה הטכנאי ממליץ לך על טיפול,
אם אתה צריך מכשיר CPAP אתה מקבל הסבר כיצד עליך להפעילו מודד מסכה או שתים והולך לדרכך עם חבר חדש. לקראת השינה אתה מתחיל להיתרגש מהחויה לישון
אם המסכה - אל תשכח כבר ישנת איתה במעבדה, היא חברתך החדשה וכך התיחס אליה. לילה טוב.
לאחר כשבועים אתה מחזיר את המכשיר למעבדה, הטכנאי כבר דואג לשדך בינך לספק, עמוד על זכותך לבדוק מס' מסכות - המכשיר פחות חשוב בשלב הראשוני, המסכה חייבת להיות לך נוחה, נוחה מאוד, אתה משלם בהתאם להסכם של הקופה שלך עם הספק ולילה טוב והצלחה בדרך החדשה.
נכון שלא נורא?

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.