סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 שיתוף החברים בניסיונות לחילפי ל-CPAP

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
avis נכתב - 05/09/2013 : 20:59:57
מזה זמן רב אני מחפש את הפריט שעובד כמו בסרטון הבא, הוא מוצג במשך 30 שניות בקטע שבין 2:30 עד 3:00

http://www.youtube.com/watch?v=4ddy8jlK_zI

זה מין קפיץ שמחדירים אותו דרך האף ואמור ללהרים את החלק הרפוי בזמן השינה.
20   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
יצחק Posted - 11/21/2013 : 10:07:17
כל הכבוד אבי!!!
avis Posted - 11/21/2013 : 07:52:26
יצחק נכון מאוד,
לכן אני לא משתמש בו.
אולי לאחרים זה יכול לעזור?
בכל אופן זה מוצר מניירוסטה שניתן לחיטוי בקלות ואני מוכן להעביר אותו (חינם) בין החברים לניסוי בלבד, בתנאי שיחזור אלי בסוף. רק לאחר הניסוי, אם זה מתאים למישהו שירכוש אותו מהספק (לא ממני)
כמוכן יש מלאי קטן של מתקנים דנטליים (פשוטים ובסיסיים) הניתנים להתאמה אישית. מתאימים לניסוי לפני רכישת מכשיר יקר, גם אותו אהיה מוכן למסור (חינם - ללא החזרה)לחברים הזקוקים לו (זה לא ניתן להעברה למשתמש אחר)
גברת אחת מהפורום כבר פנתה אלי וקיבלה אחד.
אשמח לעזור בכל דבר נוסף.
יצחק Posted - 11/20/2013 : 22:50:41
ומה זה משנה 6-11 במקום 7-12

בשביל זה צריך לישון עם קפיץ באף??
avis Posted - 11/20/2013 : 21:44:51
נכון מאוד, צריך לבדוק אם זה מוריד לך את הלחצים אז כדאי.
לי זה הוריד 6-11 במקום 7-12 אבל לא משמעותית, נראה בתווך הטעות.
יצחק Posted - 11/20/2013 : 16:54:16
נשאלת השאלה למה להשתמש בקפיצים באף אם משתמשים ב- CPAP????
avis Posted - 11/20/2013 : 16:36:55
כן, לי זה לא הפריע.
abi Posted - 11/20/2013 : 12:56:29
האם הקפיץ המדובר שמחדירים לאף ניתן לשימוש עם מסיכת נחיריים?

בתודה מראש
jzomer Posted - 11/18/2013 : 08:35:49
עניתי לך בפוסט הראשי שלך
יצחק Posted - 11/11/2013 : 09:13:10
עניתי לך בפוסט הראשי שלך
etofach Posted - 11/11/2013 : 01:01:49
הנני משתשמש CPAP כ 5 שנים (מוגדר בדרגת חומרה קשה, הומלץ לי על מכשיר עם לחץ 5). רכשתי התקן דנטלי אצל ד"ר עופר אלטברגר לפני כחצי שנה (לקראת נסיעה לסרי לנקה , בה יש מצב להפסקות חשמל ) במחשבה שההתקן ישמש אותי כתחליף מלא למכשיר CPAP ויותר כגיבוי חלקי למכשיר CPAP.
קשה לי להסתדר ההתקן הדנטלי בגלל התחושה בפה , וגם מהבחינה שהוא גורם לי לייצר ליחה ואז אני נאלץ להסיר את ההתקן הדנטלי מספר פעמים עד אשר אני נרדם (ואני חושש לפגיעה בכתרים)
החלטתי לבצע בדיקת שינה עם ההתקן הדנטלי, והתוצאות הפתיעו אותי, ביצעתי את הבדיקה (פעמיים) :
1. בבילנסון : ישנתי רק 2.1 שעות (לכן קיבלתי אישור לבדיקה נוספת בבית) התוצאות הם:
נחירות בעצמה חלשה עם 5 הפסקות נשימה בשעה הפסקות הנשימה היו באורך ממוצע של 25 שניות, כמו כן, היו ירידות בריווי החמצן מ 98% עד 92%.
סיכום האבחנה בבילנסון: no sleep apnea syndrom was observed
2. בבדיקה בבית (דרך "מור לשינה" עם מכשיר בדיקה מסוג watch PAT 200 )
הממצאים היו: משך שינה 5:52 , שינה עם נחירות קלות ובינוניות הפסקות נשימה כ 4.1 בשעה עם ירידה בריווי חמצן עד 89% (ריווי ממצוע כ 95%)
סיכום האבחנה בבית (מור) : בדיקת שינה תחת טיפול בהתקן דנטלי תקינה
אני חייב לציין שאני עדיין משתמש במכשיר ה CPAP מהסיבות שציינתי
כמו כן לא ברור לי מדוע רושמים שהכל תקין כאשר עדיין יש לי הפסקות נשימה של כ 5 פעמיים בשעה למשך כ 25 שניות (אתייעץ עימם בשנית)
avis Posted - 06/23/2013 : 09:44:54
WVNJUQSQ
כיון שהטכנולוגיה מתקדמת, היה חשוב לי לאמת שנית את חוות הדעת על ניתוח UPPP.
כמו שאתה כותב " שנוי במחלוקת" נשמע כאילו 50% בעד 50% נגד, ולא נראה לי שזה לא כך, לדעתי רוב הרופאים בעלי ניסיון הם נגד, לכן חשוב שהחברים יזהרו לפני שהם עושים צעדים פזיזים ויתכן גם בלתי הפיכים.
לי אין אוקסימטר ואת הניסויים בצעתי יחד עם ה-S9 והמסכה על פני בזמן השינה.
הבנתי טוב למה התכוון פרופסור מרשק כאשר דיבר על אינסטלציה, רוצה לומר שיש לעשות זואת בצורה מקצועית. זה בא בעקבות שאלתי אליו אם כדאי להשחיל צינור פלסטיק או גומי מהאף עד אחרי הענבל ולישון איתו.(בדומה לרופא א.א.ג המשחיל דרך האף מצלמה)
הלואי והיה לי ליווי של רופא מומחה ממעבדת שינה + א.א.ג לניסיונות שלי.
wvnjuqsq Posted - 06/21/2013 : 17:40:03
אבי, אני לא מבין את התפנית בגישה שלך. זה ש-UPPP הוא ניתוח שנוי במחלוקת קל לראות בויקיפדיה. האמירה על אינסטלציה היא בפירוש לא נכונה, הרי יש לנו אוקסימטר ואנחנו מודדים בזמן אמת מה סותם ומה פותח את הסתימה.

אני לצערי סובל בימים האחרונים מקושי לישון על הצד בגלל שגרמתי לעצמי עקמת בגב כשישנתי על הצד בהגבהה כשנה והדיאטה שאני עובר צמצמה את הצמיגים שלי וגרמה לכך שכואב לי לישון על הצד בגלל הצלעות הבולטות. התוצאה היא שהלילה לפי האוקסימטר בפעם הראשונה הייתה לי סטורציה של 89% למשך כחצי דקה.

מצד שני יכול להיות שזה קשור לאף סתום..
jzomer Posted - 06/18/2013 : 18:59:20
ממש כל הכבוד לפרופסור מרשק.
מודה ועוזב ירוחם
פגשתי המון אנשים שעברו את הניתוח ולא זו בלבד שלא עזר להם אלא שזה הקשה עליהם להשתמש בסיפפ בגלל כריתת הענבל והם נאלצים להשתמש במסכת אף-פה מסורבלת,
שנים הרופאים טענו שיש שיפור בנחירה וצדקו-יש אפניאות בלי רעש כי כרתו את הצפצפה .אם בודקים במעבדה ההצלחה מאד נמוכה.ובעיקר הניתוח בלתי הפיך .
בקיצור-לנסות להסתגל לסיפפ או לכל פיתרון הפיך אחר לפני מקופצים לטיפולים שאי אפשר לחזור מהם.
אם כבר ניתוח אז למה לא ניתוח בריאטרי להפחתת משקל??????
avis Posted - 06/16/2013 : 17:28:48
צחי,
נראה שבניסיונות אני מנסה לספק את הסקרנות והרצון שלי לחקור דברים.
לגבי ה-CPAP אני מסכים איתך במאה אחוז,
אני ישן עם ה-CPAP טוב מאוד ונהייתי מכור אליו. למעשה, פסיכולוגית איני מסוגל להירדם ללא מסכה על הפנים.
בינתיים התאוששתי מהפגישה עם פרופסור מרשק, ואני עדיין מחפש את הפתרון לשינה בטיסות ארוכות.
ע"פ בקשתי, הספק החליף לי את מתקן הסיליקון ללשון שרכשתי, ממידה M למידה L. אני מרגיש איתו יותר נוח ואתחיל ניסויים איתו ביחד עם CPAP - אם ארגיש שיפור, אנסה לישון איתו לבד מספר שעות - לא יודע אם אצליח, כיון שכפי שאמרתי, פסיכולוגית איני יכול להירדם ללא מסכה,
אמשיך לדווח.

יצחק Posted - 06/14/2013 : 12:47:48
אבי תודה רבה על השיתוף

אין מה לעשות, נכון להיום, הפיתרון המיטבי היחידי הוא ה- CPAP והכי חשוב לנסות להסתגל איליו.

זה חייב להיות המסר שלנו למצטרפים החדשים.חבל לפתח תקוות שווא.!!!. חשוב לטפל בבעיה במהירות וביעילות בכדי למנוע סיכונים בריאותיים וסיבוכים.

אגב יותר קל לדעתי להסתגל ל- CPAP מאשר לרזות ולשמור על המשקל (דבר שגם הוא מסייע להקלה בהפסקות נשימה בשינה) שכן רבים מאיתנו הסובלים מהבעיה סובלים מעודף משקל ויש קשר בין הדברים.

מה שכן יכול לעזור לסובלים ברמה קלה עד בינונית הוא סד דנטלי וגם הוא ברמה פחותה מה- CPAP.
avis Posted - 06/14/2013 : 10:06:02
כפי שכתבתי, הייתי אתמול ביעוץ אצל פרופסור גבריאל מרשק,
א. לדבריו הוא היה הראשון שהביא את הניתוח UPPP לארץ מארה"ב, והוא מצטער על הרגע הזה, כיון שהוא עוזר לתקופה קצרה בלבד והסבל לאחר הניתוח הוא רב.
ב. כל המשחקים שלי והניסיונת הם לא מדעיים, "פה לא נדרש אינסטלטור" כדבריו. אם התרגלתי ל-CPAP זה הדבר הטוב ביותר שיש כיום.
ג. הא הסתכל ובדק את הקפיץ שהחדרתי לאף וראה שזה לא עושה דבר! לדבריו עם אף כמו שלי, עלי להזהר בזמן החדרת דברים כיון שעלול לפגוע בכלי דם ולדמם חזק.
מודה,יצאתי משם בוש ונכלם ולעת עתה אני מפסיק את הניסיונות שלי.
avis Posted - 06/10/2013 : 11:14:47
ביום חמישי השבוע יש לי פגישת יעוץ עם פרופסור מרשק, אתייעץ איתו על הניתוח שאתה מציע ואבדוק מה הוא אומר על כל הניסיונות שלי והאפשרות להחדיר מתקן דרך האף שיפתח את מעבר האויר עד לענבל, חשוב לי לשאול אם הניסיונות עלולים להזיק לי.
wvnjuqsq Posted - 06/09/2013 : 03:44:15
UPPP כולל הסרה של הענבל, השקדים והאדנואידים.

גם אני שוקל אולי רק לתקן מחיצה ולהסיר קונכיות.
avis Posted - 06/07/2013 : 09:59:31
תודה,
הבעיה שלי לא באף, אלא אחרי האף בחלק החיך,
אני לא יודע בדיוק למה הכוונה UPPP, אם הכוונה להרחיב את החיך, שקלתי זאת אך לאחר שהייתי אצל פרופסור מרשק, הוא השביע אותי לא לעשות ניתוח זה כיוון שזה עוזר לטווח קצר בלבד ולאחר מכן זה חוזר, בנוסף זה לא שווה את הכאב והסבל שזה גורם.
אם מישהו עשה ניתוח כזה לפני 4 שנים לפחות וממליץ, אשמח לשמוע את דעתו והיכן עשה את זה.
לפני 15 שנה או יותר עשיתי ניתוח מחיצה ואזור האף וזה עזר לי מאוד עד היום. על זה אני מאוד ממליץ.
wvnjuqsq Posted - 06/07/2013 : 03:12:53
אני בהחלט מזדהה עם החתירה של אבי להיפטר מה-CPAP ובמיוחד עם הגישה המדעית-אמפירית. אגב, קיבלתי הודעה אתמול מהדואר שהאוקסימטר שלי הגיע לסניף הדואר (לקח הרבה פחות מ-35 יום).

אבי, אם אתה משוכנע שהבעיה שלך באיזור האף, מדוע אינך שוקל לבצע ניתוח UPPP?

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.01 שניות.