סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מעבדת שינה והמכון הרפואי לבטיחות בדרכים

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
avis נכתב - 02/07/2013 : 09:14:23
לפני שבועיים בקרתי במעבדת שינה בוולפסון לבדיקה תקופתית ובעיקר לקבל אישור לרכוש מכשיר CPAP חדש, להפתעתי ימים אחדים אחרי שבקרתי במעבדת השינה קבלתי מכתב מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים עם טפסים שעל הרופא המטפל למלא. כמו כן תשלום בסך 114 ש"ח שעלי לשלם למכון. במכתב מציינים כי אם לא אחזיר את הטפסים בתוך חודש, יש אפשרות שהם יבטלו את רשיון הנהיגה.
זו הפעם ראשונה מזה 18 שנה כמשתמש ב-CPAP, לא ידעתי שמעבדת שינה מדווחת למכון, בעצם לא ידעתי שיש מכון כזה.
אני משתמש כל לילה ב-CPAP כולל מנוחת צהרים ואני ישן טוב. כך שאין לי בעיה של עייפות וכדומה.
וודאי הרבה כבר קבלו מכתב דומה ואלו שעוד לא ודאי יקבלו בעתיד.
14   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
avis Posted - 02/18/2013 : 12:36:46
בדקתי עם רופאת המשפחה, היא שדווחה למכון אמרה שזו חובתה ! - נפתרה התעלומה !
עכשיו אפשר לישון בשקט (:
dhkh Posted - 02/16/2013 : 19:09:03
ערב טוב מיקי,
בדרך כלל אין בעיה לקבל את הרישיון חזרה, המכון מבקש את תוצאות הבדיקה ומחזיר לך את הרישיון, (גם רישיון לנהג מקצועי).
mike56 Posted - 02/16/2013 : 07:30:35
הנושא הזה בעייתי כי זה ימנע מאנשים לעשות בדיקת דנש מחשש לאובדן רשיון נהיגה כך שבמקום ברכה תצא קללה. אנשים לא יקחו סיכון כשמדובר ברישון נהיגה
dhkh Posted - 02/13/2013 : 21:58:33
אבי,
בריאותך חשובה יותר מכל.
ובכל זאת הגזילה אינה במקום למרות השגותיו של יעקב זומר.
יצחק Posted - 02/13/2013 : 12:00:51
זה הכי חשוב אבי.

בכלל אני שמח לראות אותך פה פעיל ומשתתף קבוע

זה חשוב מאד לפורום
avis Posted - 02/13/2013 : 10:36:09
איש לא רוצה ברעתי,
ברור שזו הלשנה, זה יכול להיות או רופא המשפחה או במעבדת השינה, הרופא או הטכנאי שעובד ביום שלישי בוולפסון, וזה באמת לא חשוב מי, אני משתמש במכשיר לטובתי וממלא אחר החוק.
אני בן 65 עובד ובריא, כל השאר פחות חשוב - (:
dhkh Posted - 02/12/2013 : 21:51:48
אבי,

ה ל ש נ ה

תבדוק מי רוצה ברעתך.
dhkh Posted - 02/12/2013 : 21:46:24
יעקב,
חבל שלא מקשיבים לעשירית מדבריך -
אני לא מכיר אף נהג מקצועי שהתבקש לעבור בדיקות רפואיות בשלב כזה או אחר בחייו בטרם חודש רישיון הנהיגה שלו.
אכן מעל גיל 50 כל נהג חייב לעבור בדיקה רפואית עיניים ורופא משפחה המטפל באופן קבוע במחזיק הרישיון ולא אצל "חפר"!!!
(אדם המחזיק ברישיון רכב מדרגה מסוימת נחשב כנהג מקצועי גם אם אינו נהג מקצועי ורישיונו יחודש לחמש שנים בלבד מגיל 50+), כמובן שעם עבר את כל הבדיקות בהצלחה.

dhkh Posted - 02/12/2013 : 21:32:29
אבי שלום,
שמעתי בעבר על 2 מקרים דומים, לא ברור לי איך הגיעו אליהם - שניהם לא נבדקו מעולם במעבדת שינה.
avis Posted - 02/12/2013 : 09:58:00
יעקב תודה,
גנבים גנבו לי את הלילה נכתב בהומור.(ע"פ השיר של דורי בן זאב)
מסכים איתך וזה ברור לי, אין לי טענה למדוח ויהיה מי שלא יהיה, אני גם מבין את תגובתך כאיש מקצוע.
חשבתי רק לידע את החברים בכל הפרטים שלא יופתעו כמוני, מקווה שאין בזה פסול! אם זה נשמע כתלונה, לא זאת הייתה הכוונה.
כפי שכתבתי, פעם ראשונה אחרי 18 שנה שאני מקבל את זה. הופתעתי כי לא ידעתי על זה לפני כן.

להבהרה, אני לא נהג מקצועי ברכב הפרטי שלי 54 אלף קילומטר בארבע שנים (יד ראשונה).
כאשר אמכור, הקונה יהיה מרוצה.
jzomer Posted - 02/11/2013 : 21:45:29
אולי מצבך הרפואי מחייב בדיקת כושר נהיגתך??????
זה תפקיד המערכת-צימצום תאונות דרכים על ידי מניעת נהיגה ברכבים מסוגים שונים -מסחרי כבד סמיטריילר או אפילו פרטי בהתאם לחומרת המצב הרפואי .
אם נדרשת בדיקה אתה מחויב בתשלום.
גם רשיון לאקדח מחייב אגרה וביצוע אימונים מידי כמה זמן בתשלום.ונהג ישן בסמיטריילר יותר מסוכן מאקדח.

ברמה האישית אתה בטח לא מרוצה אבל אני רוצה לעודד אותך-מרבית המטופלים בסיפפ שמוכיחים שימוש רצוף על ידי פריקת המכשיר נחשבים תקינים -כמו לקויי ראיה שחובשים משקפיים.אם המצב יותר חמור מסתם דנש רגיל או שמדובר ברשיון לרכב כבד או מסחרי או מונית או אוטובוס נדרש שיקול דעת של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ששייך למשרד הבריאות ולא למשרד התחבורה כפי שחושבים.
רופא מטפל חייב לדווח אליו ומדובר במידע בין רופאים .
לא נראה לי בהכירי את הביורוקרטיה שהמעבדה בוולפסון הספיקה לדווח והמכון הוציא לך מכתב באותו יום.זה לוקח שבועות או חודשים.יותר הגיוני שהרופא המטפל או מי שנתן את ההפניה בקופה למעבדת שינה דיווח אולי אוטומטית.
כמובן שאני לא יודע וזו ספקולציה.
גם בגיל מבוגר יש הנחיות מחמירות לגבי כשירות לנהיגה וישנוניות יומית היא אחד הקריטריונים למניעת חידוש רשיון.
ובינינו חברים -אנחנו רוצים לקויי ראיה קשים או חולי אלדסהיימר או פרקינסון או ישנונים על הכביש לידינו???????
לא גנבים !!!!!!!!צדיקים!!!!!!!!!!!
avis Posted - 02/08/2013 : 10:14:06
על דף ההסבר שקבלתי כתוב - "מתן המלצת כשירות רפואית לנהיגה מחייב תשלום 114 ש"ח בבנק הדואר בלבד" - "אם עפ"י הממצאים יוחלט להזמינך לבדיקה, יהא עליך להשלים את האגרה עד ל- 613 ש"ח" "גביית התשלום היא מכח תקנה 195 ב' לתקנות התעבורה"
גנבים גנבו לי את הלילה !
יצחק Posted - 02/07/2013 : 11:12:35
ראה שרשור מהעבר עם כל המסקנות והלקחים מהתנהלות מול המרב"ד

http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=15012&SearchTerms=בטיחות
n/a Posted - 02/07/2013 : 10:03:30
תשלום בסך 114 ש"ח שעלי לשלם למכון???

בעבור מה??
איזה שרות הזמנת מהם??

בברכה

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.